Sunday, May 24, 2015

Kiitos Femar!

Voi siskot, miten olisin kaivannut pohdiskelu- ja pähkäilyapuja eilen. Päivän ovulaatiotestit menivät seuraavasti


  • aamun testi n. klo 6.30 - viallinen testi tai liian vähän/paljon kostunut testipää - ei tulosta
  • iltapäivän testi n. klo 14 - jätin testin vessaan vilkkumaan ja ajattelin, että menen ihan muutaman minuutin kuluttua takaisin katsomaan tuloksen. En mennyt ja näyttö oli sammunut (käytän nyt siis sen päänsärkyvaiheen eli kahden viivan tulkitsemisen jälkeen Clearblue digital -testiä). Kun napsautin tikun irti, ilmeistyi näyttöön aivan selvä hymynaama! Ilmeisesti silloin kun ovulaatiotesti on vielä negatiivinen niin näyttö jää tyhjäksi tikun irrottamisen jälkeenkin sillä tällainen tuli uutena (manuaalissa toki sanotaan selvästi, että irrottamisen jälkeen tulos tulee esiin kahden minuutin ajaksi) minulle. Pari epätoivoista kertaa kun olen testannut työpäivän aikana (ja luonnollisesti unohtanut kytätä ilmestyykö hymynaama), testin irrottamisen jälkeen näyttö on ollut mustana vaan. 
  • illan testi n. klo 19 - hymy! Tämän tein aivan vaan varmistuksen vuoksi sillä heti plussatessani piti tuikata Ovitrelle.


Eilen olisi kyllä ollut tarvetta klinikan iltapäivystykselle. Mietin nimittäin seuraavaa; pistinkö nyt liian aikaisin Ovitrellen kun se päätyi rasvamakkaraani eilen illalla? Olen ilmoittanut lääkärilleni testaavani aina aamulla. Viime päivinä olen tosin myös testannut iltapäivisin töissä sillä olisin niin hartaasti toivonut, että ovisplussa osuisi jollekin muulle päivälle kuin (mieheni ennustamalle) lauantaille. Tuleva keskiviikko  on nimittäin töiden puolesta sangen haastava ja siihen keskelle päivää sattuva siirto ei varsinaisesti helpota tilannetta. Niin ja minulle ilmoitettu siirtopäivä on lh-huippu+4 päivää.

En tiedä onko lääkärini sitten tämän tiedon varassa, että testaan vain aamulla, antanut ohjeeksi pistää Ovitrelle heti ovulaatiotestin plussatessa. Aikaisemminhan olen lopettanut testaamiset ensimmäiseen hymyyn eli en edes tiedä miten pitkä lh-huippu minulla tavallisesti on; näkyykö testissä kaksi päivää. No, tänään aamulla ainakin vielä näkyi.

Nyt siis painiskelen sen kanssa, että jos tunteja siirtoon lasketaan ovitrellen pistämisestä niin olen pulassa. Toisaalta mietin sitä, että koska kroppani näyttää toimivan hitaanpuoleisesti, onko tavallaan sama kuin jos joku normaalisti toimiva nainen olisi pistänyt vasta tänä aamuna...

Huominen siis vähän jännittää kun soitan aikaa siirtoon. Toivottavasti en nyt mokannut tätä. Vertaistuki jäi nyt hakematta täältä sillä illan käytin aikaa pienen ihanan kummityttöni kanssa. Pähkäilimme asiaa miehen kanssa ja hänen mielestään ohje oli yksiselitteinen - heti pistän kun plussaa sillä emme tosiaan sopineet enää tällä tapaamisella mihin aikaan päivästä testaan. 

5 comments:

  1. Ovistestiä ei kuulu tehdä aamulla, eikä varsinkaan aamupissasta. Monissa testeissä lukee noin. Aikaisintaan klo 10. Mulle lääkäri sanoi että kaikkein paras aika testata on klo 14. Kerran kun mulla oli ultra aamulla, niin testasin ennen käyntiä ja näytti negaa. Lääkäri oli sitä mieltä ettei kannata enää sinä päivänä testata, että riittää kun testaan seuraavana päivänä. Testasin kuitenkin ja plussaa näytti. Testasin mielenkiinnosta vielä seuraavanakin päivänä, että olisiko siirto mennyt ohi, jos olisin toiminut lääkärin ohjeen mukaan, mutta plussaa näytti vielä silloinkin.

    ReplyDelete
  2. Mulla tuo aamutestaaminen on vaan ollut käytännön pakko sillä työpäivän aikana vaatii monesti vähän erityisjärjestelyjä jos ehdottomasti täytyy päästä vessaan. Mahdollisuudet toki aamulla ennen työvuoron alkua työpaikalla eli juuri ennen klo 8 tai 9 ja klo 12 ja 14 välillä jos ehtii vessaan ja muistaa vielä lorottaa tikullekin. Työpäivän aikana on välillä sen verran hektistä että jos vessaan pääsee kun on hätä niin ei välttämättä ollenkaan muista, että samassa yhteydessä oli muutakin puuhaa.

    Aikaisemmat ovulaatiot (ennen vuodenvaihdetta) olen aina saanut ongelmitta näkyviin myös aamulla klo 5-7 välillä.

    ReplyDelete
  3. Mä oon testannut myös aamulla, ja korkeintaan sen kaksi vrk hymyä näyttää per kierto. Mutta voivathan tosiaan ihmisten elimistöt toimia eri tavoin ja yleisohje olla eri..? Täällä on käytössä Clearblue ja eject-nappulaa painan vasta kun se hymiö tai tyhjjä ympyrä on tullut näkyviin - joskus kestää kauankin, joskus tulee jokin manuaalissa mainituista vikailmoituksista. Tyhjäksi näyttö ei kuitenkaan koskaan jää: Onkohan sulla virheellinen paketti tai liian aikainen irroitus? Joka tapauksessa, toivotan onnea ovulaationmetsästykseen jatkossa(kin)! :) Miten osui siirto?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tai siis tietysti ensisijaisesti toivotan, että siirto onnistui ja pienenne saa tartuttua, eikä tarvitse mitään oviksia testailla enää! Itsellä kun kanssa on jo katse hamassa tulevassa IVF/ICSI:issä, tuntuu välikierroilta jopä nämä inssitkin, piilotoiveista huolimatta...

      Delete
    2. Juu siis todennäköisesti siinä on aina ehtinyt olla se hymiö tai ympyrä mutta kun olen toisinaan karannut töihin ja unohtanut lukea testin ajallaan. Nyt sitten hymynaaman kanssa ensimmäistä kertaa huomasin, että näyttää tosiaan tuloksen vielä ejectin painamisen jälkeen.

      Ja kiitos, siirto meni oikein hyvin, täytyiskin varmaan vähän kirjoitella siitä mutta tosiaan alkio kulkee nyt kolmatta päivää mukana. En ole stressannut mutta olen kyllä yrittänyt välttää rajuimpia juttuja, jotten nyt pääsisi pahasti vahingoittamaan kyytiläistä.

      Delete