Thursday, March 5, 2015

Pysähdys

Viikonlopun jälkeen oli pakko tehdä päätös ja ilmoittaa töissä, että jään sairauslomalle loppuviikoksi. Asia sai hoitajan siunauksen tiistaiaamuna kun leposyke huiteli lähellä sataa (normaali leposyke välillä 50-60)ja olin selvästikin aika itkuinen.

Eilen kävin vielä psykiatrilla saamassa vähän uutta tietoa ja ymmärrystä tilanteeseeni. Ja lisäsi sairauslomaan vielä ensi viikon kun oli sitä mieltä että se on aivan ehdoton minimi, jotta saisi kuormitustilaa vähän matalammaksi. Tämä setä selvitti suvussani olevaa sairastamista ja omaa taustaani ja sen perusteella muotoili, että minulla voisi olla alttiutta siihen, että rasittuessani tällainen unettomuus laukeaa. Ja että olen ehkä herkkä rasitukselle. Tämä ei kaikilta osin vastaa omaa arviotani sillä välillä tuntuu, että on kestettäväksi annettu yhtä ja toista ja kaikesta on tähän mennessä hengissä selvitty. No, en tietenkään voinut kertoa koko elämäntarinaani ja keskityinkin itse myös saamaan uutta tietoa. Seuraavaksi täytyykin taas ottaa google käyttöön ja selvitellä miten tuo insuliiniresistenssin vaikutus uneen on ja pitäisi varmaan jollain lailla tutkia myös mikä on nykytilanteeni ko. asian suhteen. Insuliiniresistenssihän minulla selvisi lapsettomuusklinikalla eikä tällaisesta ole koskaan ollut esim. työterveyden puolella epäilystäkään.

Iltapäivällä kävin myös vyöhyketerapiassa/homeopaatilla. Se olikin kokemuksena aivan uusi ja toivon tietenkin, että tästä lääkkeettömästä vaihtoehdosta olisi nyt jotain apua. Hoitajan käsitellessä jalkapohjiani, nukahdin. Ajallisesti en nukkunut muutamaa minuuttia pidempään jos sitäkään mutta ainakin hoito oli kovin rentouttava.

Viime yö ei unen suhteen poikennut normaalista. Heräsin klo 0.18 tai 1.18 (en muista enää) ja valvoin n. klo 5 saakka. Noin viidestä kuuteen olen nukkunut tunnin verran. Yöllä turhautti niin maan vietävästi kun kelloa katsoessani ei ollutkaan aamu. Yritin kuitenkin siirtää harmistuksen syrjään ja rentouttaa mielen, se vaan ei ole niin yksinkertaista.

Nyt siis keho viestii vahvasti - on aika pysähtyä hetkeksi. Klinikalle olisi ollut aika keskiviikkona ja perun sein edellisenä päivänä ja ilmoitin lääkärille, että haluan ennen seuraavaa alkion siirtoa saada kehoni siihen tilaan, että olen levännyt ja valmiimpi vastaanottamaan alkion. Lääkäri kohteliaasti totesi, että näin voidaan tehdä, oli se sitten oma tunteeni tai tosiseikka, että unettomaan ja väsyneeseen minuun ei saisi mitään kiinnittymään. Minun oli kuitenkin pakko ajatella tätäkin. Meillä on pakkasessa vain kaksi alkiota. En ihan heti näe, että jaksaisin lähteä uuteen ivf:ään aivan pian ja toivoisinkin, että saisimme ensimmäisen raskauden alkamaan näistä, vaikka onkin vähän, mistä ottaa.

Mies ei ollut tästä erityisen iloissaan mutta on kuitenkin ihanasti ollut tukenani ja eräänä iltana auttoi rentoutumaan hieromalla hartioitani.

Minä yritän nyt levätä.

4 comments:

  1. Ootko tohon unettomuuteen kokeillu esim. melatoniinia? Mulla melatoniini auttaa siihen, etten heräilis yöllä ja valvon sillon sit monta tuntia kun ei uni tuu millään.
    Ihan valtavasti jaksamisia sinne! <3 Siellä ne pikkuset odottaa pakkasessa mihinkään katoamatta, että tuleva äiti olisi paremmassa kunnossa vastaanottamaan heitä! (;

    ReplyDelete
  2. Olen kokeillut erilaisia melatoniini-valmisteita, myös sellaista, jossa vaikutuksen pitäisi olla pitkäaikaisempi eli joka myös voisi ehkäistä sitä heräämistä. Vaikutus on kuitenkin ollut tuskin huomattava. Nukahtamista se on saattanut helpottaa mutta varsinainen ongelmani on se, että herään 2-3 tunnin (joskus neljänkin) jälkeen nukahtamisesta enkä saa uudelleen unen päästä kiinni ja tuo määrä on ainakin minulle liian vähän.

    Ja olet oikeassa, siellähän ne odottavat...Jotenkin noin olen sen yrittänyt itsekin ajatella! Kiitos sanoistasi!

    ReplyDelete
  3. Sairaloma tulee varmasti tarpeeseen, kukapa jaksaisi töissä käydä jos ei saa tuon enempää nukutuksi?! (sama kuin päivystäisin joka yö ja kävisin lisäksi päivisin normaalisti töissä). Yritähän nyt rentoutua oikein kunnolla! Halauksia <3

    ReplyDelete
  4. Hengähdys tulee tosiaan varmasti tarpeeseen. Toivottavasti saat pikkuhiljaa väsymyksestä ja unettomuudesta niskaotteen ja saat nukuttua.
    Tsemppiä!

    ReplyDelete